Birthe's Madside

 

Pastasalet Med Muslinger, Rejer Og Peberfrugter
Salat, Pasta - Personer: 3
  • 150 g frisk Conchiglie pasta
  • Dressing:
  • 3/16 dl hvidvinvinaigre
  • 1/3 dl jomfruolivenolie
  • evt. lidt hvidvin
  • salt og peber
  • Vareforbrug:
  • ½ kg friske blåmuslinger
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl tør hvidvin
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • 100 g rejer
  • ½ rød peberfrugt
  • purløg
  • bredbladet persille
  • salt og peber

Pastaen koges al dente, og skyles i koldt vand. Ingredienserne til dressingen røres sammen. Muslingerne skrubbes. Hvis de er rensede, skal de bare skylles. De skal lukke sig under skylning. Kassér dem der ikke lukker sig. De knuste hvidløg sauteres (svitses et øjeblik i olivenolien, men må ikke blive brune). Dernæst tilsættes de vaskede muslinger og efter et minut hvidvinen. Det hele dampes, samtidig med at det omrystes, under låg i 2 min. Derefter afkøles muslingerne hurtigt i suppen og rejer samt fintstrimlede peberfrugter tilsættes. Suppen tilføres en passende mængde dressing og smages til med salt/peber. Bland nu pastaen med dressingen, og anbring de hele muslinger på toppen.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside