Birthe's Madside

 

Salat af hvide rodurter med mandler, svesker og skinke i sherry-vinaigrette
  • 400 g hvide rodurter, f.eks. skorzonerrødder, persillerødder, pastinakker, selleri
  • 100 g tørret skinke
  • 75 g ristede, salte evt. røgede mandler
  • 5 spsk sherryeddike
  • 6 spsk olivenolie eller trøffelolie/nøddeolie
  • 75 g svesker (netto vægt), gerne fra Agen
  • chili
  • salt
  • peber
  1. Skræl rodurterne. Skær dem i julienne (tændstiktynde strimler).
  2. Hak mandlerne halv-groft. Skær skinken i små tern. Vend sammen med rodurterne. Blend svesker, sherryeddike, svesker, chili og olie sammen, krydr med salt og peber. Vend vinaigretten i salaten, smag til igen og server med groft, gerne letristet brød til.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside