Birthe's Madside

 

Salat med porre, gulerod og havre
  • 300 g gulerod
  • 300 g porre
  • 200 g havre (gerne langtidsristet fra Aurion)
  • 100 g græskarkerner
  • lidt citronskal
  • Til dressing:
  • 1½ dl tidselolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 lille rød chili
  • 1 citron, saften og lidt af skallen
  • 1 knsp muskatnød
  • 1 knsp spidskommen
  • 1 lille bdt. frisk mynte
  1. Gør gulerod og porre i stand. Skær grøntsagerne i mindre stykker. Damp dem sprød-møre. Kog den hele havre efter anvisning på pakken - tilsæt salt og citronskal - eller til den er mør og behagelig at bide i. Lad grøntsager og korn køle af.
  2. Blend ingredienserne til dressingen. Bland med korn, grøntsager og græskarkerner, smag til med salt og peber og server.

NB! Almindeligt korn kan anvendes i stedet for langtidsristet havre. Det koges til det er mørt, køler af og anvendes som ovenfor.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside