Birthe's Madside

 

Salat til italiensk mad
4 personer
  • 100 g spinatblade
  • ½ hoved radicchio (rød salat med syrlig smag)
  • 100 g iceberg
  • 1 bundt purløg
  • 3 spsk hakket persille
  • Eventuelt:
  • 10 finthakkede mynteblade - fx pebermynte, ingefærmynte, eller æblemynte.
  • 1 bundt brøndkarse eller sukkerærteskud, eller solsikkespirer, eller feldsalat.
  • Dressing:
  • ½ citrons saft
  • 5 spsk olivenolie
  • salt
  • peber
  • Variant 1, tilsæt yderligere:
  • 1 spsk dijonsennep
  • lidt sukker
  • Variant 2, tilsæt yderligere:
  • reven skal af ½ citron
  • lidt sukker

Salat: Rens og skyl alle grøntsagerne. Slyng spinat salat. Skær radicchio, spinat og iceberg ud i strimler, klip purløgene fint, hak persillen fint. Kom det hele i en skål. De punkter, som jeg har skrevet op som evt. kan indrages eller udelades, alt efter om man kan få fat ingredienserne eller har dem i haven.

Dressing: Kom alle ingredienser i en meljævner og ryst eller pisk dem godt sammen, smag til med salt og peber.

Servering: Kom salaten i en pæn skål. Gem evt. lidt purløg og klip nogle tynde endestykker i 5 cm lange stykker og læg dem på som pynt. Server salaten til italiensk mad generelt fx. Pizza Capriciossa.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside