Birthe's Madside

 

Sesam-nuddelsalat
2 personer
  • 300 g friske nudler
  • olie
  • Krydret sesam sauce:
  • 3/16 dl vegatabilsk olie
  • 3 fed knust hvidløg
  • 2 små asiatiske chili pebre
  • 1/3 dl soya sauce
  • 3/16 dl kinesisk sesam pasta
  • ½ cl sesam olie
  • 3 grønne løg finthakkede
  • ½ stykke ingefær, finthakket
  • 3/16 dl ris eddike
  • 1/3 dl sukker
  • 1 3/16 dl kyllinge boullion
  • Garniture:
  • 3/16 dl ristet sesam frø
  • 1 3/16 dl gulerod julienne
  • frisk koriander

Kog nudlerne, til de er al dente. Ryst vandet fra og skyl i koldt vand. Lad dem dryppe godt af, og kom lidt vegetabilsk eller anden olie over.

Sauce: I en halvstor kasserolle ophedes vegetabilsk olie og løgene sauteres. Tilsæt hvidløg, ingefær og chilipeber og lad det ophedes under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt eddike, soya, sukker, sesam pasta og kyllinge boullion. Opvarm og lad simre i to min. Tilsæt sesam olie. Lad blandingen nedkøle til stuetemperatur. Hæld sovsen over de kolde nudler og lad bland det godt. Anret salaten med sesamfrø, koriander og grøntsagerne.

 

 

Birthe's Madside