Birthe's Madside

 

Skagen kartoffelsalat med sild
4 - 6 Personer
  • 600 g kogte kartofler
  • 1 løg (100g)
  • 8 skiver syltede rødbeder (100 g)
  • 3 marinerede sildefileter (180 - 200 g)
  • 1-2 æbler (150 g)
  • 50 g let mayonnaise
  • 4 dl tykmælk eller A 38
  • 1-2 spsk fransk sennep
  • 1-2 tsk karry
  • ½-1 spsk eddike
  • evt. ½ tsk sukker
  • 3 hårdkogte æg
  • purløg

De kogte kartofler skæres i skiver eller terninger. Løget pilles, æblet skrælles eventuelt og begge dele skæres i terninger. Alle delene blandes og lægges på et fad. Let mayonnaise og tykmælk blandes, og krydderierne tilsættes. Dressingen smages til. Smagen bliver fyldigere efter 1/2 - 1 time. Dressingen fordeles over fyldet. Sildene skæres i små snitter og lægges over. Æggene skæres i skiver eller hakkes og lægges på mellem sildene. Purløg klippes over.

Servering: Der serveres rugbrød til.

Kilde: Kartoffelavler Frede Gaardlund - Laust Nielsen

 

 

Birthe's Madside