Birthe's Madside

 

Spätzle salat, auberginechips, tomater og høvlet Pecorini
  • Spätzle:
  • 1,9 dl danskvand
  • 300 gram mel
  • 4 stk. æg
  • salt
  • Auberginechips:
  • 2 stk. auberginer
  • ½ liter olivenolie eller vindruekerneolie
  • havsalt
  • Danske tomater:
  • 5 stk. tomater
  • Pecorini eller anden fast ost fx Grana eller Parmesan
  • 2 spsk. olie
  • hakket purløg eller persille
  • portulak
  • rosmarin
  • havesyre
  • Manchego, spansk fåreost

Spätzle:

  1. Mel piskes sammen med æg og salt. Danskvanden tilsættes.
  2. Massen høvles over rivejernet ned i gryde med kogende letsaltet vand. Fjernes når de kommer op til overfladen. Vendes i olivenolie og køles af på en bradepande.

Auberginechips:

Auberginerne skæres så tyndt som muligt med skallen og steges gyldne og sprøde i olie.

Danske tomater:

  1. Del tomaterne i kvarte.
  2. Skær salaten i strimler, varm olien, tilsæt spætzle, så de tager lidt farve og puffer op, og tilsæt portulak og havesyre. Vent tomat og salat i, og anret med de sprøde aubergine og ost.
  3. Hæld den i salatskålen. Tilsæt salatblade + de danske tomater.
  4. Anret.
  5. Høvl Manchego over fadet, auberginechips over og vend med purløg og persille.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside