Birthe's Madside

 

Sprød rødkålssalat
4 personer, stor portion
  • ⅓-½ rødkålshoved

  • 3 gulerødder

  • græskarkerner

  • olie, citronsaft, salt og peber

Rødkålen snittes fint, gulerødderne rives groft. Blandes i en salatskål. Græskarkernerne ristes på en tør pande ved middelvarme, til de er mørke - ikke brændte. De drysses med fint salt, og hældes i salatskålen, gerne mens de er varme, det giver en sjov klikkende lyd, og det fremhæver smagen af dressingen, som blandes af olie, citronsaft og friskkværnet peber.

Servering: Serveres som tilbehør til kødretter, eksempelvis andebryst, er et glimrende og forfriskende alternativ til alm. rødkål. Salaten kan holde sig et døgn i køleskab, og bevarer stort set sin sprødhed.

Kilde: Mette Arleth

 

 

Birthe's Madside