Birthe's Madside

 

Bagte kartofler med fyld 2  
4 personer

Tilberedningstid: 1½ time

  • 4 store bagekartofler

  • Til fyld:

  • 2 æg del i blommer og hvider

  • 1 lille bundt hakket persille

  • 1 tsk revet muskatnød

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • 25 g revet os til gratinering

  1. Kartoflerne skrubbes godt og lægges i et fad.

  2. Fadet stilles på en rist midt i ovnen ved 200°C i en time.

  3. Fadet tages ud af ovnen, og kartoflerne afkøles, til de er til at røre ved.

  4. Skær toppen af kartoflerne og udhul forsigtigt kartoflerne med en teske, så skallen ikke går i stykker.

  5. Kartoffelfyldet moses og blandes med æggeblommerne, persille, revet muskatnød, salt og peber.

  6. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i kartoffelmassen.

  7. Kartoffelblandingen fyldes i de tomme kartoffelskaller. Der bliver top på.

  8. Drys den revne ost hen over de fyldte kartofler, som sættes tilbage på fadet.

  9. Sæt fadet i ovnen i endnu 10 min. indtil osten er gylden.

Servering: Server for eksempel tomatsalat til.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside