Birthe's Madside

 

Bagt kartoffel med snapsesmør og stegt skal
4 personer
  • 8 kogekartofler, ca. 700 g

  • 100 g smør

  • 4-6 spsk snaps, f.eks. havstryger

  • 1 citron

  • kommen

  • afklaret smør eller olie til stegning

Vask og skrab kartoflerne godt. Bag dem evt. på salt i ovnen i ca. 50 min. ved 180 grader til de er møre, men stadigvæk faste.

Rør smør, snaps samt citronskal og kommen, efter behag, sammen. Smag til med salt og peber.

Tag halvdelen fra og gem det køligt. Snapsesmørret kan kommes mellem rugbrødet og silden eller ud over vildtbøffen.

Tag kartoflerne ud og lad dem køle lidt af. Skær dem over og skrab indmaden ud, så skallen bliver synlig. Vend indmaden sammen med resten af snapsesmørret over ikke for høj varme. Skær skallen i tynde strimler og steg dem sprøde i olie eller smør. Drys skallerne over kartoffelindmaden ved serveringen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside