Birthe's Madside

 

Blomkål og grønne asparges vinaigette
  • 1 stort blomkålshoved

  • 500 g grønne asparges

  • Dressing:

  • ½ dl hvidvineddike

  • 2 dl olivenolie

  • 4 hårdkogte æg

  • 1 lille løg

  • 2 spsk kapers

  • 1 bundt kørvel

  • 1 bundt persille

  • salt

  • peber

Blomkålen deles i små buketter, der skylles grundigt i koldt vand. Damp buketterne møre/med bid i letsaltet vand og afkøl straks i koldt vand. Skær den nederste ende af aspargesene og damp dem ca. 2-4 minutter i letsaltet vand, før de afkøles i iskoldt vand. Anret grønsagerne på et smukt fad. Rør en dressing af eddike og olie og tilsæt hakket hårdkogt æg, finthakket løg, kapers og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber og fordel dressingen over grønsagerne ½ time før servering.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside