Birthe's Madside

 

Blomkålsgratin 2
  • 1 stk. blomkålshoved, ca. 1500 g

  • 5 stk. æg

  • 50 gram hvedemel

  • 3 dl sødmælk

  • 1½ dl vand

  • 50 gram reven ost

  • 40 + 20 gram smør

  • salt

  • hvid peber

  • muskatnød

  • rasp

Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i let saltet vand + mælk, ca. 5 minutter. Tag dem op.

Bag mel og smør (40 g) grundigt igennem. Hæld mælk/vandkogelagen i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af.

Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Fordel blomkålene i et smurt ildfast gratinfad. Vend æggehviderne i saucen og hæld over blomkålshovederne. Fordel et tyndt lag rasp udover gratinen. Kom smørklatter på toppen gratinér ca. 40 minutter ved 200 grader.

Server fx med en grøn salat vendt med letristede mandler og en sherryvinaigrette tilsat hakkede kapers og persille.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside