Birthe's Madside

 

Blomkålsgratin 3

Tid: 1½ time

  • 1 blomkålshoved

  • 50 g smør

  • 75 g mel

  • 3 dl mælk

  • 3 æg

  • salt

  • peber

  • rasp

  • smør

  • Tilbehør:

  • tomatsalat eller rørt smør

Stil ovnen på 160 grader. Del blomkålen i store buketter, kog dem 5 minutter i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte. Smør en souffléskål eller dyb gratinskål med smør og drys med rasp. Læg forsigtigt blomkålen i. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med mælk til en tyk opbagning. Afkøl lidt og rør æggeblommerne i. Pisk hviderne stive og vend dem i opbagbingen. Smag til med salt og peber og hæld den over blomkålen. Drys med lidt rasp og stil straks retten i ovnen ved 160 grader i 5 kvarter. Ovnlågen må ikke åbnes undervejs, så kan gratinen falde sammen. Server gratinen straks med tomatsalat eller rørt smør.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside