Birthe's Madside

 

Catalansk spinat  
4 personer

Brug af tørret frugt og nødder er karakteristisk for Catalansk madlavning. Det kommer specielt til udtryk i denne ret. Spinaten kan fint erstattes af sølvbede, der er hurtigere at rense og mindst lige så velsmagende.

  • 1½ kg grofthakkede spinat- eller sølvbedeblade

  • 3 spsk olivenolie

  • 3 fed hakket hvidløg

  • 50 g pinjekerner

  • 100 g store rosiner

  • salt, peber

  • evt. revet muskatnød

  • Tilbehør:

  • brødcroutoner

  • evt. citron

Damp spinat eller sølvbede i en smule letsaltet vand et par minutter og lad grønsagerne dryppe af i en sigte. Varm olien i en stor pande og sauter hvidløg og pinjekerner heri, til begge dele er let gyldne. Tilsæt rosiner samt spinat eller sølvbedeblade og steg det hele under omrøring i et par minutter. Smag godt til med salt, peber og evt. revet muskatnød. Rist brødskiverne i olivenolie og del dem

Servering: Læg brødcroutonerne på varme tallerkner, top spinaten over og server evt. med citron. Suppler evt. med en stor skål tomatsalat drysset med hakket rødløg.

 

 

Birthe's Madside