Birthe's Madside

 

Domatesli pilavis (tomatpilaf)
Tyrkisk, tilbehør, ris 6 personer
  • 50 g margarine
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 3 tsk persille
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber, friskkværnet
  • 350 g langkornet ris
  • 900 ml vand
  • 2 bouillon-terninger

Smelt margarinen i en stor gryde. Tilsat løgskiverne og lad det stege i 5-10 min. indtil de er bløde, men ikke brune. Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege i 3-4 min, der omrøres hyppigt. Tilsæt risene og bland det godt. Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 min. Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca 15-20 min. indtil væden er blevet absorberet. Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget på igen. Lad pilaf'en "hvile" i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen med en langgrenet gaffel og server.

 

 

Birthe's Madside