Birthe's Madside

 

Fransk kartoffelgratin
Kartoffel - Personer: 4
  • 1 kg kartofler
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 2 hakkede chalotteløg
  • evt. 1 fed knust hvidløg
  • 150 g revet Dansk Emmentaler
  • 1/4 l piskefløde eller mælk

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt faden i ovnen og bag kartoffelgratinen til kartoflerne er møre. Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.

Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.

Kilde: Karolines Køkken 1.

Skrevet af: Claus Jul Larsen, 03 Sep 93

 

 

Birthe's Madside