Birthe's Madside

 

Fyldte brødpakker
Småret, Hovedret - Personer: 15
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft (kan udelades)
  • 10 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • Fyld:
  • olivenolie
  • 1 løg
  • 500 g hakket kød
  • 150 g hvidkål
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 50 g feta
  • eventuelt oliven og persille eller andre krydderurter

Dej: Gæren smuldres, salt drysses over. Efter et par min. væsker gæren, hvorefter den kan røres ud og vand, olie og mel tilsættes og citron tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver i 2 timer.

Fyld: Løget hakkes og sauteres i olie. Kødet tilsættes og brunes. Det fintsnittede hvidkål kommes ved sammen med tomatkoncentratet. Tilsæt tilsidst fetaosten og smag til med salt og peber. Hvis man har lyst, kan man tilsætte oliven, krydderurter o.s.v.

Pakkerne: Dejen udrulles og skæres i cirkler efter en desserttallerken. Placer kødfyldet på den ene halvdel af dejcirklen og læg den anden side over. Luk ved at trykke en gaffel ned i kanten og pensl med æg. Bages i ovnen ved 200 grader i 45 min. Brødpakkerne er gode at have med som madpakke. Hvis man spiser dem derhjemme, kan man varme dem, skære dem op og lægge salat i. Fyldet kan selvfølgelig varieres med både grøntsager og fisk. Brødpakkerne er fryseegnede.

Kilde: Informationskampagnen for Økologisk og Biodynamisk jordbrug, som anbefaler at vælge de bedste råvarer når man laver mad!

Hans Logeskov, 21 Sep 93

 

 

Birthe's Madside