Birthe's Madside

 

Indiske ris med ærter
Tilbehør, ris, indisk 4 personer
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 4 hele nelliker
  • 1 kanelstang (2-5 cm)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk olie
  • 150 g ærter, svarer ca. til 650 g ærter med bælg
  • 3 dl basmati ris
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vand
  • Tilbehør:
  • f.eks. stegt kød eller fisk, samt et fyldigt bondebrød

Krydderierne blandes i en lille skål. Ærterne bælges. Olien opvarmes i en tykbundet gryde ved middelstærk varme. Krydderierne svitses et øjeblik, det hakkede løg tilsættes og svitses med til det får lidt farve. Ærter, ris og salat tilsættes og svitses i et par min. Vand hældes ved og bringes i kog, varmen dæmpes. Retten simrer under tætsluttede låg ved svag varme i 10 min. og trækker 10 min.

Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: 15 min

Energi pr. pers. (uden tilbehør): 1370 kilojoule (330 kcal)

Energifordeling: Protein 9% - 7 g kulhydrat 69% - 56 g fedt 22% - 8 g

 

 

Birthe's Madside