Birthe's Madside

 

Kompot af røde linser med asparges og klar vinaigrette
  • 1 porre

  • ½ gulerod

  • ½ courgette eller persillerod

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 spsk balsamico

  • 2 dl røde linser

  • 50 g smør

  • 2 spsk olivenolie

  • 300 g grønne asparges

  • 2 spsk frisk estragon

  • 2 chalotteløg

  • salt

  • peber

Kog en grøntsagsfond af gulerod, courgette, porre, hvidvinseddike og vand i 30 minutter, og sigt derefter grøntsagerne fra. Pisk olivenolie og balsamico sammen til en klar vinaigrette, og smag til med salt og peber. De røde linser skylles i koldt vand, og koges i 3 dl grøntsagsfond i 10 minutter. Rør smør i linserne og smag til med salt og peber. Hak derefter chalotteløgene fint. Det nederste af aspargesene skrælles med en kartoffelskræller, før de skæres i mindre stykker. De glaseres med lidt vand, lidt olivenolie, salt og peber i ca. 2 minutter. Linsekompotten lægges på en tallerken. Vend aspargesen med chalotteløg og estragon, og kom denne blanding oven på kompotten. Vinaigretten hældes rundt om.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside