Birthe's Madside

 

Løgconfit med rosiner
4-6 personer

Serveres til flæskesteg, vildt, pateer og terriner.

  • 500 g perleløg, pillede

  • 3 dl vand

  • 4 spsk vineddike (evt mere)

  • 3 spsk olivenolie

  • 45 g sukker ( evt. mere)

  • 3 spsk tomatpuré

  • 75 g rosiner

  • 1 bouqet garni

  • salt og peber

Læg alle ingredienser, undtagen salt og peber, i en gryde. og bring det i kog. Dæmp varmen og lad det simre uden låg til løgene er meget møre, ca. 45 min. Løgene skal være fugtige, men de må ikke svømme i væske. Tilsæt salt og peber og smag til. Fjern bouquet garnién og tag gryden af varmen.

Serveres lun eller varm. Et godt alternativ til de sædvanlige glaserede løg.

Kilde: Den klassiske køkkenskole - Annalise Smed

 

 

Birthe's Madside