Birthe's Madside

 

Marinerede ris
Ris, Tilbehør, Frokostret - Personer: 4
  • 2 dl langkornede ris
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vand
  • 1 peberfrugt, strimlet
  • 10 oliven, sorte uden sten
  • 2 spsk dild, klippet
  • 2 spsk purløg, klippet
  • 1 spsk kørvel, hakket
  • 2 spsk persille, hakket
  • Kraft Italian dressing eller Kraft Cresille dressing

Ris er velegnet tilbehør til kød- og fiskeretter eller som frokostret. Terninger af kogt kød eller fisk kan blandes i de marinerede ris. Bring letsaltet vand i kog og kom risene i under omrøring. Lad dem koge ved svag varme under låg i 15 min. Kom den strimlede peberfrugt i de sidste 5 min. af kogetiden. Tag gryden fra varmen og bland de friske krydderurter i sammen med oliven og 1½ dl Kraft dressing. Risene kan serveres varme eller kolde.

Kilde: Kenneth Skovly Pedersen, 09 aug 1993

 

 

Birthe's Madside