Birthe's Madside

 

Pommes Dauphine
  • ¼ l. vand

  • 100 g smør

  • 150 g mel

  • 3 æg

  • 3 store kartofler

  • ½ l. vindruekerneolie

  • gulerod

  • løg

  • hvidløg

  • timian

  • persille

Vand og smør koges op og mel tilsættes. Det tages fra varmen og æg tilsættes enkeltvis under omrøring. Kartoffelpuréen tilsættes. Dejen formes til kugler og friteres i rigeligt vindruekerneolie til de er gyldne.

Sauce: Tørret frugt hakkes fint og udblødes i hvid saûterne. Smør tilsættes og der smages til med salt og peber.

Duelår: Lår rulles med bacon og steges på panden ved lav varme i ca. 15 minutter.

Frikassé: Hestebønner og nye løg steges ved lav varme uden at tage farve. Skalotteløg hakkes fint og lidt hønseboullion og kørvel tilsættes.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside