Birthe's Madside

 

Spinatkartofler

  • ½ kg store kartofler

  • 500 g frosen, hel spinat

  • 50 g smør

  • 2 dl fløde

  • 1-2 æg

  • salt

  • peber

  • muskat

Den optøede spinat presses fri for væde. Hakkes groft og sauteres i smør. Fløden tilsættes, og spinaten smages til med krydderier. Lad det køle af og tilsæt så det sammenpiskede æg. I en smurt springform lægges tynde skiver af skrællede kartofler i lag med spinatfarsen. Drys med salt og peber mellem hvert lag. Slut med et lag kartofler, som pensles med smeltet smør. Dæk formen med et stykke smurt stanniol, sæt den i ovnen 1 time ved 200 grader. De sidste 20 minutter tages stanniolen af, så toppen kan tage farve. Tag ringen af formen og skær kartoffelkagen ud i små lagkagestykker.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside