Birthe's Madside

 

Stegte kartofler med rosmarin og hvidløg
4 personer
  • 600 g skrællede kartofler (helst lidt store og faste)

  • 10 fed pillede hvidløg

  • 8-10 spsk olivenolie

  • 1 kvist frisk rosmarin - eller ca. ½ tsk tørret

  • salt og friskkværnet sort peber

Skær kartoflerne i terninger på 1½ x 1½ cm. Pil hvidløgene. Varm olivenolien op på en pande og kom kartoflerne på. Steg dem ved god varme i ca. 20-24 minutter i alt. Panden må ikke være for hed - så bliver kartoflerne sorte. Efter ca 10 min. kommes hvidløgene på og steger med resten af tiden. 2 minutter før kartoflerne er stegt færdig, kommes rosmarin på (du kan hakke den friske rosmarin eller komme den på hel). Vend hyppigt kartofler og steg dem til de er brune på alle sider, smag så til med salt og peber. Det er min erfaring at der skal forholdsvis meget salt til.

Server til italiensk mad. Prøv fx Italiensk farsbrød, stegte kartofler og Salat til italiensk mad.

Kilde: Antonio Carluccio: En invitation til det italienske køkken - Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside