Birthe's Madside

 

Urteolie med rødbedesauté, rucola og østershatte

  • 1 dl olivenolie

  • 1 håndfuld persille og dild

  • ¼ æble

  • ½ fed hvidløg

  • 2 store schalotteløg

  • 600 g rødbeder

  • 100 g rucola

  • 300 g østershatte

  • 4 spsk olivenolie

  • 4 spsk balsamicoeddike

  • salt

  • peber

Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 60-90 minutter til de er møre. Gnid skrællen af dem mens de er varme, og skær dem i mindre stykker. Olivenolie, det skrællede æble, hvidløg, persille og dild blendes og smages til med salt og peber. Schalotteløgene hakkes fint. Steg østershattene i lidt olivenolie. Varm samtidig rødbederne i lidt olivenolie og inglasser dem med balsamico eddiken der koges helt ind. Smag til med salt og peber. Rødbeder, østershatte, schalotteløg og rucolasalat vendes sammen og serveres med krydderurteolien.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside